Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fitoterápia

A fitoterápia is a holisztikus gyógymódok körébe tartozik. A gyógynövény, gyógynövény készítmények és gyógyhatású anyagok hatására a kóros folyamatok helyreállítását végző öngyógyító mechanizmusok, szabályozási folyamatok indulnak be, illetve erősödnek fel a szervezetben. A természetes eredetű anyagok éppen ezért kevésbé terhelik meg a szervezetet.

A fitoterápia körébe tartozik az aroma- és apiterápia, valamint az étrend-kiegészítők, vitaminok és ásványi anyagok alkalmazására tett javaslat.

Mind a gyógynövények, illóolajok, apiterápiás készítmények, mind az egyéb étrend-kiegészítők megválasztásánál figyelembe kell venni az adott problémán kívül az egyéni fogékonyságot és az alkati tényezőket.

A gyógynövények hatásmechanizmusa minden növényben más és más. A kezelések folyamán figyelembe veszem a növények fő hatóanyagait, azok hatását a szervezetre, egymással szemben fellépő kölcsönhatásait, a növények hatástani, illetve terápiás besorolását, alkalmazásuk módját, helyét és értékét a terápiás rendszerben. Ezen belül, mivel egyes esetekben egy esetlegesen előírt szakorvosi terápiát figyelembe véve annak kiegészítéseként javasolhatok gyógynövényt, figyelembe kell vennem az illető gyógynövény és az állandóan szedett orvosság egymásra való kölcsönhatását.

 

 

 

 

gyogynovenyek-kosarban.jpg

 

 
 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Április / 2021 >>


Statisztika

Most: 3
Összes: 82666
30 nap: 3212
24 óra: 112